2021-11-23 13:40:57• hírek • Bede Emőke

Az áruházlánc bojkottjára szólította fel a vásárlókat a Pro Consumatori Egyesület

Fotó: Adevarul
Fotó: Adevarul

Az elmúlt napokban elözönlötték a közösségi- és híroldalakat azok a bejegyzések, melyekben az egyik népszerű áruházlánc, a Kaufland által bevezetett módszerre hívták fel a figyelmet. A szupermarketekben ugyanis magas vaskerítéssel zárták el az oltatlanok elől azokat a területeket, ahová csak a Covid-igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be.

A Pro Consumatori (Fogyasztókért) Egyesület oldalán megjelent közleményben a három évtizede aktív jogvédő szervezet a vásárlókra nézve sértőnek minősíti a rácsot. Az egyesület azt írja, a Kaufland által választott megoldás nem szükségszerű a járvány megfékezéséhez, az oltatlanok által nem látogatható szolgáltatások ilyen jellegű elválasztása visszaélésszerű és sértő a vásárlókra nézve.


„A Kaufland Románia vezetése által meghozott döntés olyan rég múlt idők emlékét idézi a románokban, mint például a berlini fal kora, amikor az embereket ideológiák alapján választották el egymástól, és nem csak. Egy ilyen intézkedés nem kerülhet be a SARS-CoV-2 vírus megfékezése érdekében alkalmazott módszerek kategóriájába” – nyomatékosítják a közleményben.


A Pro Consumatori Egyesület az intézkedés kapcsán panaszt tett a Kaufland vezetőségénél, Németország romániai nagykövetségénél, a diszkriminációellenes tanácsnál, valamint az országos vészhelyzeti bizottságnál is. „Románok, bojkottáljátok a Kaufland üzleteit! Ne hagyjátok, hogy lábbal tiporják méltóságotokat! Vásároljatok inkább kis helyi termelőktől és olyan üzletekből, amelyek tiszteletben tartják az alkotmányos jogaitokat!” – olvasható a felhívásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: